Monday, August 1, 2011

its going to be memories.

Assalamualaikum dan Salam kerahmatan Ramadhan.
After all of sakit kepala tahap nak meninggal at last i'm done my Diploma in Hospitality Management. Eh, poyo la kau. Actually i have to face dengan satu lagi masalah negara iaitu i'm going to finish up my industrial training soon. Nak balik ke negeri asal. So, i choose to doing my industrial training in Penang International Airport. Rasa macam ngeri la pulak. 

Zaman kegemilangan di kolej memang tak dapat nak di lupakan. Jadi student tu sangat la best walaupun kinda tough and hard actually. Di tambah pula dengan malas yang hari-hari kuasai diri. Memang terbaik la kan. Kadang-kadang sampai rasa macam dah bosan la nak study-study ni. Ha, sampai macam tu skali ye kawan-kawan. Tapi tetap sabar dan redha je.
Thanks to Allah for blessing me and give such a great people around me. Saya sangat bahagia di samping mereka. Susah senang we shared together. Menangis, gelak tawa, bergaduh, bergurau semua dengan mereka. Sangat indah saat itu just god knows. We shared, we learn everything. Rasa macam satu family. Walaupun kadang-kadang ada selisihan faham. Itu semua normal ye kawan-kawan. 
But now, kami dengan haluan masing-masing untuk habiskan our industrial training. Kami ikut haluan masing-masing. Merata alam lah Port Dickson, Melaka, Penang, dan paling jauh area Kuala Lumpur je. Jauh la sangat kan. Sekarang hanya tinggal kenangan je masa-masa kita bersama dulu. Kita la malas nak pegi kelas, kita la masuk kelas lambat, kita la bising dalam kelas sampai lecturer pun tak dapat nak buat apa-apa, kita la nak gaduh sesama sendiri, kita la fail exam dan kena repeat paper. Semua tu akan tinggal kenangan. Jangan pernah bermimpi untuk kembali dengan masa lalu. Cuma apa yang kita lakukan sekarang hanyalah berusaha untuk perbaiki kesilapan masa lalu. 

Dikesempatan ini saya ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada semua lecturer yang terlibat secara langsung ataupun tidak langsung dalam mengajar saya sepanjang saya di kolej tu. (kenapa aku rasa macam aku buat ucapan menang award ni?) Nak sebut nama satu-satu memang tak habeh sampai esok. So nak sebut satu jela. Thanks to Chef Amir sebab membuatkan saya rasa yakin untuk masak. Chef Amir terbaik. Sporting habis nak meninggal lah. For the first time i'm baked a cake by myself.  Tak pernah buat sebelum ni.
Saja nak bagi Chef terharu. Dan terharu bila tengok dia betul-betul terharu. HAHA


Chef masak untuk kami for the last time. Sambal udang terbaik.


Chef yang sendukkan nasik! Terbaik.


Apa pun, aku harap hangpa semua pandai lah bawa diri. Kita dah tak bersama. Jaga diri kat tempat orang. Kadang-kadang perangai macam budak-budak tu tak perlu kot bagi kita yang nak masuk ke alam pekerjaan ni. Macam nasihat diri sendiri. HAHA. 


p/s: nak jugak ada p/s, tak paham. Jangan nakal-nakal tau. Kawin jemput. Tiba-tiba. HAHA. Selamat berpuasa.


Thanks for reading.

4 comments:

princesz_farhanie said...

sedihlh bc hang punye page nie... rs mcm nl jerit jer.. wa...!!!!!!! :( .. tp yg pntg walaupown kte dah abis blja kte still kwn forever n hope ever lasting... n don't ever try 2 forget me coz i will haunted u.... hahaha... ayt mengugut.... :)

~Kirin Selama Perak~ said...

setiap pertemuan ada perpisahan.
tapi kenangan tetap dihati.
:)

Nur Saina (AntooUngu) said...

pndg ke msa hdpan..hihi g.luck!

btw, dh follow blog comel ni, jom sggh cni plak =)

http://antooungu.blogspot.com/

Zul Fattah said...

Skodeng2.. tengok entry.. huhu..
nice 1..
already follow u.

http://zulfattah.blogspot.com/

Awak click, ieda click balik oke?