Thursday, June 9, 2011

Berusaha untuk puaskan hati semua orang adalah amat menyakitkan.

Assalamualaikum.

Mengadu pada yang tak mempunyai hati

Entry sedang menangis, kesat air mata pastu taip balik. Ieda sedang berusaha menjadi yang terbaik untuk semua orang, tetapi ternyata Ieda sangat tidak mampu kuasa dua. Untuk puaskan hati semua orang amat lah susah ye kawan-kawan. Pernah terasa ingin mengabaikan semua orang dan ikut diri sendiri. TIDAK! Ieda tak boleh hidup sendiri. Ieda perlukan sokongan semua tidak kira tua ataupun muda. 

Seriously, Ieda tak mampu untuk tidur sensorang di kala malam gelap gelita. Memang! Memang Ieda penakut. Sila catat. *perlu ke catat?. Sanggup tunggu kawan untuk tidur dan kadang-kadang terlena sendiri. Kalau terlalu takut tahap kuasa dua Incik jadi mangsa. Maaf, Ieda memang tak berani.

Ieda tak mampu jalan sensorang ke kolej even perjalanan dari hostel ke kolej tak makan jam pun. Berapa minit ja da sampai. TAK! Tak pernah Ieda jalan sensorang sebab Ieda takut. Yes! takut. 

Kalau tak de orang kat hostel, Ieda sanggup tahan lapar sebab Ieda takut nak keluar sensorang. Kadang-kadang terpikir, kenapalah takut sampai macam tu sekali. Orang lain rileks je jalan ke sana ke mari. Tak takot pun. Nak jadi macam ampa weh. Tapi kenapa tak bole? *Ambik bantal tutup muka, sapu air mata.

So, dengan keadaan Ieda yang penakut tu. Bila p tempat lain mesti Ieda boleh di katakan antara yang peramah sebab Ieda takut tak de kawan then susah nak buat keja sensorang. Sekaligus kawan Ieda ter over dose! Maksudnya Ieda sangat ramai kawan. Dari kecik-kecik comel , sekolah rendah, sekolah menengah dan sampailah sekarang cemey. Terlalu banyak hati yang Ieda kena jaga. Sumpah tak larat.

Ribu riban hati yang perlu di jaga. Kadang-kadang penat nak mati. Confirm ampa pun penah kan rasa penat macam ni? 

Tak dak mood. Esok sambung, nak tido k bye.

Thanks for reading.

12 comments:

hyemynameisrasyid said...

sabo2.,
bese la.,kita ni xperfect dan xmampu utk puaskan hati semua orang.,at lis try yg terbaik utk buat orang selesa dgn kita pon itu dh dikira ok.,^^

-Alahai~

Pakcu Sofi said...

jaga hati kita dulu baru jaga hati orang ;)

angah said...

xperlu di risau la hanya iman yg kita ada....kalu tkut sgt kn byk kn baca al-quran....

ieda CUMA said...

@hyemynameisrasyid
tq.. dah cuba, sedang cuba dan terus akn mencuba... =)

ieda CUMA said...

@Pakcu Sofi
btol 2 Pakcu.. tq.. =)

ieda CUMA said...

@angah
tq Angah. InsyaAllah.. =)

MiZi said...

awak... jangan la nangis wak... :(

Mizi Dengan Wajah Baru : Mantap!!

ieda CUMA said...

@ MiZi
da ta nages! yeaayyy!

unknown said...

janganlah menangis :('

heee^^ penyibok aje..

anyway kalu nak jugak, silalah "teroyak"

ieda CUMA said...

@unknown
mak ai.. cmna nak teroyak tu? qeyau bole kot?

loveville said...

comel bear awk tu ! :D

ieda CUMA said...

@loveville
bear kwn la syg..=)

Awak click, ieda click balik oke?